Mardin Devlet Hastanesi'ne Diyaliz Makinesi Bağışı Yapıldı

Oyak Çimento Gurubu ve Türk Böbrek Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında Mardin'de Böbrek Sağlığımızı Korumak için Beslenme ve Hayat Tarzı” Semineri verildi.

Sağlık 23.04.2014 17:13:39 0
Mardin Devlet Hastanesi

Oyak Çimento Gurubu ve Türk Böbrek Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında Mardin’de “Böbrek Sağlığımızı Korumak için Beslenme ve Hayat Tarzı” Semineri verildi.

Mardin Atatürk Kültür merkezinde gerçekleştirilen Seminerde Oyak Çimento Gurubu tarafından Mardin Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Servisine verilecek bir adet Diyaliz Makinesinin Bağış Protokolü yapıldı.

Düzenlenen programa Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Mardin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Vekili Tacettin Ölçenoğlu, Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, OYAK Mardin Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Ayhan Ulupınar ile çok sayıda sağlık çalışanı ve öğrenci katıldı.

Mardin Valisi Ahmet Cengiz organların yedeğinin bulunmadığını, herkesin özellikle böbreğine çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Böbrek naklinin çoğu zaman mümkün olmadığını ifade eden Vali Dr. Ahmet Cengiz: “Burada organ bağışının önemine de dikkat çekmekte fayda görüyorum. En önemlisi buna muhtaç olmamak. Bu konuda halkımızı bilgilendirmemiz çok önemli. Tekrar katkısı olan herkes çok teşekkür ediyorum” dedi.

Böbrek Sağlığımızı Korumak için Beslenme ve Hayat Tarzı Semineri, Oyak Mardin Çimento Sanayi ve A.Ş. Genel Müdürü Ayhan Ulupınar’a plaket takdimi ile son buldu.